”Vidga vyerna” Vegetariansk kost

Vill du leva ett mer hälsosamt liv? Då kan det vara bra att tänka på din kost. Många är det som helt fokuserar på att röra på sig – vilket är superbra, men inte allt. Det gäller på att även tänka på vad det är du stoppar i munnen. Är du ovan vid en vegetarisk kost kan det vara härligt att köpa en färdig vegetarisk matkasse där du får allt det viktiga du behöver. Det finns så mycket att upptäcka och så många härliga smaker som smaklökarna vill känna. Du är värd att experimentera och testa dig fram till vad det är du går igång på och gillar. För du kommer märka att en helt ny och spännande värld kommer att öppna upp sig. Och, något mycket positivt är även att det är bra för hälsan.

Tänk på din hälsa

En vegetarisk kost gör så att risken för hjärt- och kärlsjukdomar minskar.

”Hjärt- och kärlsjukdomar var den underliggande dödsorsaken för 39 procent av kvinnorna och 38 procent av männen under 2011. Men samtidigt har dödstalen i denna grupp minskat kraftigt både bland både män och kvinnor sedan slutet av 1980-talet” (läs mer)

Men, det är inte bara kostens förtjänst utan du måste även aktivt försöka leva ett så bra och hälsosamt liv som möjligt. Ja, testa att vidga dina vyer när det kommer till maten så ska du se att livet får lite mer nyanser och färg.