Så gör du julbordet mer spännande

Maten på julbordet är väldigt traditionsbundet. Att våga tänka utanför boxen och servera något nytt på julbordet kan vara ett trevligt inslag. Allting behöver inte vara som det alltid varit.

När det kommer till julbordet är det många som anser att det ska vara samma mat varje år. Men det behöver nödvändigtvis inte bara vara traditionella rätter på julbordet. Att göra julbordet lite mer intressant med nya inslag är roligt och spännande. Att testa göra en julmaträtt av exempelvis fläskytterfilé är en bra idé. Du kan köpa ditt kött hos nybergsdeli.se som säljer kött från djur som är uppfödda och slaktade i Sverige. De har även julskinka av hög kvalité. Fläskytterfilen kan du helsteka i ugnen med rosmarin eller glöggmarinera den innan. Klassiska julkryddor som du kan använda dig av i matlagningen är ingefära, kanel, kardemumma, kryddnejlika och saffran.

“Fler och fler väljer att duka upp färgglada sallader bredvid köttet och potatisen.” Läs mer här

Var kreativ och laga nya maträtter till julbordet

Om du vill göra lite förändringar på julbordet och äta någon annan mat är det i många fall bättre att göra något helt annat än att försöka efterlikna någon klassisk julmat. Det viktigaste är faktiskt att maten är god och att alla blir mätta. Att göra goda olika sallader kan vara ett trevligt inslag på julbordet. Om du inte är förtjust i vanlig julmat kan du absolut slå dig loss från det klassiska traditionerna. Våga tänka utanför boxen när du ska laga din julmat.