Många startar restaurang i Malmö

Det är många matälskare som satsat på att starta restaurang i Malmö just nu och restaurangboomen är ett faktum. Restaurangantalet är stort och Whiteguide fylls på med Malmörestauranger samtidigt som en amerikansk jätte är på ingång i staden. 

Under 2016 planerades det för att det skulle öppna runt 70 nya restauranger i Malmö. Detta är ett stort bidrag och ett steg mot drömmen om att Malmö ska bli en riktig mat och dryck metropol!

Malmö är en bra start för start-up restauranger

Drömmen för många Malmöiter är att Malmö ska bli en riktig restaurangdestination, vilket det på sätt och vis redan är, och dra folk dit som näring till staden. Om man är en av dem som drömmer om att starta en restaurang så kan Malmö alltså vara en bra stad, men det kan då också vara smart att man sticker ut ur mängden på många olika vis. Ett klassiskt sätt för att markera sin restaurangs namn är genom att ha ölglas med restaurangens logga på exempelvis, som går att beställa på https://www.axonprofil.se/fritid/olglas. En av orsakerna till att det också går att öppna så mycket restauranger i Malmö är just för att köpcentrum och annat banar väg för dessa verksamheter, skriver Sydsvenskan. Det är bland annat dessa storsatsningar som har plats för många restauranger:

  • Malmö Saluhall
  • Studio
  • Kungslängan
  • Glasvasen
  • Hasa
  • Malmö Plaza
  • Mobilia
  • Emporia

Inte bara mängden utan också kvalitét är viktigt

Hur många av de restaurangsatsningarna som öppnat i Malmö som lyckades riktigt bra vet vi inte, men chansen för att det var många är stor. Men det är inte bara mängden restauranger i staden som är viktig utan också hur kvaliteten på restaurangerna. Sannolikheten till att många restauranger gått bra är stor, detta eftersom det satsar mycket på det kulinariska och nya upplevelser i staden. I HD kan man nu läsa om att 12 skånska restauranger nu fått ta plats i White Guide – och en av nykomlingarna är bland annat Malmö Saluhall. En annan restaurang som ska öppna i Malmö är den amerikanska pizzakedjan Domino’s Pizza, som tidigare inte haft någon restaurang i Sverige. Där går man all in med marknadsföringen och bjuder de 52 två första i kön på öppningsdagen på gratis pizza i ett helt år, skriver VK. Det luktar framgång där också.