Italienska viner och italiensk mat på dejten

Det italienska köket är imponerande och många tycker också att det är det bästa köket, inte minst italienarna. Samma kommer till italienska viner, det finns många som är fantastiska. Här får du veta mer om viner såsom prosecco och italiens svar på champagne samt italiensk mat, allt för att kunna imponera på din dejt.

Italien är ett av världens största vinländer, och riktigt bra italienska viner kan du beställa här vingruppen.se/wineworld/Italienska-viner/. Men vad behöver du veta om italienskt bubbel och italiensk mat för att lyckas bra på dejten? Det skrivs det om här.

Italienska bubbel som kommer gå hem

Här får du tips på italienska bubbliga drycker. Om du trodde att det bara var fransmännen som kunde göra lyxiga bubbelsorter så har du fel, italienarna har skapat några riktiga höjdare.

Prosecco och Asti

Italienskt bubbel har bland många fått dåligt rykte, något som är oförtjänt, skriver Expressen. Prosecco har kommit att bli ett av de bubbel som säljer mest och dess kvalitet är ofta på topp, samtidigt som Asti, en annan typ av italienskt bubbel i dess enklaste form, fortfarande är populärt bland dem som gillar lite sötare viner.

Franciacorta

Är Italiens svar på champagne, som tillverkas på samma sätt och med samma druvor, skriver Café i en artikel. Skillnaden är att de odlats i Italien. Ett bubbel att dra fram när man vill imponera, helt klart.

Bästa italienska dejtmaten

I en artikel från Modette kan man läsa om att italiensk mat är den som går hem bäst på dejten. Pasta och pizza ligger i toppen.

”Allra högst upp på listan kom Italiensk mat, med hela 25 procent av alla röster. Så om du vill köra ett säkert kort så är det rätter som pasta och pizza som gäller.”