Drick vin i Italien

Italienska viner är starkt sammankopplade med romantik och dricks ofta i dejtingsammanhang eller när det är dags att fira något romantiskt tillsammans med sin parter. Men varför inte göra det hela ännu mer romantiskt? Åk till Toscanas populäraste vindistrikt och skåla tillsammans där.

En dejt är ofta romantisk och både mat och dryck väljs omsorgsfullt för att återspegla just romantiken. Därför kanske det heller inte är så konstigt att ett vanligt inslag i dejtingsammanhang är italienska viner och italiensk mat? Italien hör ju trots allt till ett av världens mest romantiska länder och tusentals, kanske miljontals, kärlekspar besöker landet årligen. Så vill du verkligen göra något fint tillsammans med din partner är tipset att bjuda denne på ett gott glas italienskt vin – som serveras i Italien. Tipset är att ta sig till vindistriktet Chianti Classico i Toscana. Såhär beskriver Expressens skribent området:

”Chianti Classico är det förnämsta Chiantiområdet och blev avgränsat redan 1716 till området kring byarna Radda, Gaiole och Castellina, och lite senare även Greve, men sex andra distrikt har numera rätten till namnet Chianti, Chianti Rufina, Montalbano, Colli Fiorentini, Montespertoli, Colli Sinesi, Coller Aretini Colline Pisane och har liksom Classico den högsta utmärkelsen DOCG.”

Dessa viner ska du satsa på

Väl på plats i distriktet är det såklart Chianti Classico viner som erbjuds och dessa har under årens lopp förfinats en hel del. Så tipset är att testa Chianti Classico Annata, Chianti Classico Riserva och Chianti Classico Gran Selezione om man vill smaka på de i särklass bästa druvorna som regionen har att erbjuda. Bra att tänka på är såklart att smaken på vinet kan variera från vingård till vingård – så varför inte ta en tur ut i området och besöka olika gårdar?