Att duka bordet

Dukningen är det vi ställer fram på bordet när det är dags att äta, oftast handlar det om bestick, tallrikar, glas och diverse skålar och sådant som det är mat i. Beroende på vad det är för mat vi lagar och vilket land det kommer ifrån ser dukningen olika ut. När vi äter sushi har vi oftast avlånga, fyrkantiga tallrikar som vi äter från och vi äter med pinnar och dricker misosoppa ur små skålar, äter vi indiskt kommer maten i små kopparkärl och vi lägger upp den på tallrikarna själva. En del saker har väldigt spartansk dukning, till exempel när det är kräftor och liknande som vi äter med händerna och inte med bestick. Helt enkelt varierar det mycket. Om du vill lära dig hur du gör snygga sushitallrikar i trä kan du titta på den här videon!

Dukningen påverkar oss mycket när det kommer till maten, färgglada tallrikar får gamla personer att äta mer och en fin dukning gör att matglädjen ökar. Vackra tallrikar och Eskilstuna matsilver på bordet gör att hela processen kring middagen känns lite trevligare att uppleva, och i dagens samhälle där många är väldigt stressade under dagarna kan det vara bra att göra maten och middagen till något lite mer heligt och trevligt, och där kan en vacker dukning göra att man kanske uppskattar tiden vid matbordet lite extra och inte rusar ifrån den helt hipp som happ. Så, lägg lite extra kärlek och duka snyggt, allt för att göra middagen och vardagen roligare!